Nieuws/Links

‘Grunneger Weke’

Van 9 t/m 17 maart 2018 kunt u weer volop genieten van de diverse activiteiten tijdens de Grunneger Weke in de gemeente Westerwolde.

Wat is er te doen

Doe mee aan de Grunneger Schriefwedstried!
Bent u 18 jaar en ouder? En vindt u het leuk om in het Gronings te schrijven? Doe dan mee aan de Grunneger Schriefwedstried! U kunt zowel verhalen als gedichten inzenden. Deze dienen door u zelf geschreven te zijn in de Groninger streektaal. Uw inzending kunt u tot 1 februari 2018 opsturen naar de gemeente Westerwolde, Postbus 14, 9550 AA Sellingen of mailen naar gemeente@westerwolde.nl onder vermelding van ‘Schriefwedstried’.

De winnende verhalen en gedichten worden beloond met een geldbedrag. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 10 maart. Ingezonden werken worden in een verzamelbundel geplaatst. Voor deelname geldt het volgende reglement:

U dient maximaal 2 werkstukken in (2 verhalen of 2 gedichten per persoon / of 1 verhaal en 1 gedicht)
Per inzending geldt een maximum van 2 kantjes A4 getypt of 3 A4’tjes geschreven
Het mag alleen een eigen verhaal/gedicht zijn, dus niet een vertaald bestaand werkstuk
Er wordt niet uitsluitend naar de spelling gekeken. Wel behoudt de jury zich het recht voor om bij publicatie van inzendingen de spelling aan te passen, mits het ingezonden werk dat toelaat
U gaat akkoord met het plaatsen van uw ingezonden werk in een verzamelbundel
Inzendingen blijven eigendom van de organiserende instanties
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Westerwoldse Landdag
De Grunneger Weke wordt afgesloten met een een Westerwoldse Landdag op zaterdag 17 maart in het gemeentehuis in Sellingen. Er is deze dag van alles te doen op de informatiemarkt, ook kunt u een korte cursus Gronings en lezingen volgen, historisch filmmateriaal bekijkenen. Noteer deze dag alvast in uw agenda!

Alle activiteiten op een rij
Binnenkort vindt u op de website van gemeente Westerwolde alle activiteiten in de Grunneger Weke op een rij. Ook ontvangt u halverwege februari een folder op de deurmat. Wilt u een activiteit organiseren in de Grunneger Weke? Of deelnemen aan de afsluitende Westerwoldse Landdag? Meld u dan vóór 25 januari 2018 aan via 0599 32 02 20 of via gemeente@westerwolde.nl. Ook kunt u natuurlijk weer meedoen aan de Grunneger schriefwedstried.                                                                                                    

Tweekarspelen Kunstroute

Eind maart, om precies te zijn op 17, 18, 24 en 25 maart vindt voor de 21ste keer de Tweekarspelen kunstroute plaats. Vier dagen wordt u de mogelijkheid geboden van diverse kunst te genieten.

Wat is er te doen

De Tweekarspelenroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het landelijke Oost-Groningen. Jaarlijks trekt de route meer dan duizend kunstliefhebbers. De charme van deze route is dat het, door zijn beperkt gehouden aantal deelnemers, een intieme route is. Aan deze route  nemen in totaal 10 enthousiaste beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedderveer, Beerta, Bellingwolde, Oudeschans, bad Nieuweschans en Drieborg. Het evenement wordt door de hele kunstenaarsgroep gezamenlijk voorbereid. De kunstenaars kennen elkaar en elkanders werk. Ze zorgen ieder jaar weer voor een afwisselend aanbod. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vindt u vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken.

Opvallend

Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen van de 9 kunstenaars die dit jaar deelnemen. Dit zijn Herma Arensman (schilderijen), Cilia de la Court (beelden en schilderkunst), Krijn de Groot (tekeningen en schilderijen), Rudolf Holleman(schilderijen en objecten), tekeningen Willem van de Sanden(schilderijen,tekeningen en grafiek), Marloes Buigel-Boering(schilderijen), en Marije Wensink, Goudwicht (Edelsmid)). Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Hella Maas ( schilderijen) en Anita Kloosterman( Schilderijen, objecten en beelden). Allen ontvangen u graag in hun huis, atelier, of galerie.

 

De schilderachtige route van circa 60 km op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen u de ingang.

Overzichtsexpositie

In de Garnizoenskerk van Oudeschans (Voorstraat 33) is tijdens de 4 routedagen van 11.00 tot 17.00 uur een Tweekarspelenkunstrouteoverzichtsexpositie. Hier kunt u een indruk krijgen van het gebodene en eventueel een keuze maken van welke kunstenaars U nog meer werk wilt zien.

N.B. Parkeren bij voorkeur op de parkeerplaats kruispunt Molenweg/Koude Hoek.

.    

 

 

 

Verkoop

verkoop

Vanaf 2003 zijn wij eigenaren van de Waalehof, 

gezien onze leeftijd hebben wij besloten

om de Waalehof te verkopen. Wij gaan door totdat er

nieuwe eigenaren zijn. Ook zeer geschikt als meergeneratiewoning

Voor informatie verwijzen we u naar de 

site van : www.boermamakelaardij.nl

 

 

Meer informatie en reserveren

groepsverblijf

groepsverblijf

 

Voor uw groep tot ± 23 personen heeft u in Hotel de Waalehof de beschikking

over  appartementen en hotelkamers, elk voorzien van een eigen douche en toilet.

Daarnaast is er is een grote zaal en volledig ingerichte keuken met o.a. een afwasmachine beschikbaar.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

sportschool de wenakker

sportschool-de-wenakker

 

 Openingstijden: Maandag T/M Vrijdag: 9:00 - 12:00 & 15:00 - 22:00 Zaterdag: Gesloten Zondag: 9:00 - 12:00

 
Bel ons :
0597 - 672781
 
E-mail :
 
 

 

 

Meer informatie en reserveren

algemene mededeling

algemene-mededeling

 

 zoekt u voor een langere periode een appartement, ook dat kan in ons appartementen hotel

de appartementen zijn geheel ingericht.

bel of mail  ons voor meer informatie

 

Meer informatie of reserveren.

Hotel de Waalehof - Jipsinghuizen

Hotel de Waalehof Hotel de Waalehof Kanoen in Westerwolde Hotel de Waalehof achterzijde Kanoen in Westerwolde tijdens een personeelsfeest of uitje met de familie of vrienden Peddel en Pedaal Hotel de Waalehof