Nieuws/Links

Ruiten Aa loop

De zesde editie van de Ruiten Aa loop is zaterdag 23 maart. Deelnemers kunnen 18, 25 of 30 kilometer wandelen of hardlopen langs het beekdal van de Ruiten Aa in Westerwolde over verharde en onverharde wegen en paden. De start is om 10.00 uur bij sporthal Wischmei in Vlagtwedde.

Meer info

Een geweldige trainingsloop (in groepen) door het beekdal van de Ruiten Aa in het mooie Westerwolde. Een erg mooie route over verharde en onverharde wegen en paden.Ook wandeltocht. Er zijn zes verzorgingsposten.
Organisatie: Runners Oost Groningen. (info: ruitenaloop.nl)

 

De Grunneger Weke staat weer bol van de activiteiten

Van 15 t/m 24 maart 2019 vindt in de gemeente Westerwolde de Grunneger Weke plaats. Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners.

Wat is er te doen

De officiële start is op vrijdag 15 maart. Met een kanonschot wordt deze ochtend op het ‘Marktplein’ de Grunneger Weke geopend. Aansluitend kunt u om 10.30 uur gratis deelnemen aan een wandeling over een deel van het nieuwe Pronkwailpad rondom Bourtange.

In buurthuis Het Oude Wapen in Blijham verzorgt Zangvereniging Cecilia ’s avonds een concert met een klassiek, musical en streektaal repertoire. Het koor, onder leiding van Arnold Jonker, bestaat dit jaar 100 jaar.

Zaterdag 16 maart wordt bij Hof van Sellingen een talentenjacht met Groninger Muziek en Groninger Pot georganiseerd. Nieuw talent gaat tegen elkaar strijden op het podium van Hof van Sellingen. Deelname aan de talentenjacht en entree is gratis.

’s Avonds speelt de Sprankelgroep  vanaf 19.30 uur de klucht: Hailemoal Hoteldebotel in de Sprankel in Sellingen, is er wederom vanaf 19.30 uur een concert van Zangvereniging Cecilia in Het Oude Wapen te Blijham en presenteert het Nutsdepartement Bellingwolde  om 20.00 uur het blijspel:  Dag lieve oom Ferdinand door ’t Aol Volk uit Emmen.

Zondag 17 maart organiseert museum De Oude Wolden in Bellingwolde van 13.00 tot 17.00 uur een speciale Grunneger Weke Dag, met twee tentoonstellingen over onder meer de geschiedenis van de eigen omgeving.

Vanaf de parkeerplaats bij Gasterij Smeerling wordt een voorjaarswandeling georganiseerd. Samen met excursieleiders van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer wandelt u vanaf 14.00 uur het voorjaar tegemoet.

Maandag 18 maart organiseert Stichting Welzijn Belingwedde in Steunstee Blijham  van 10.00 tot 11.15  uur de kennisquiz Klouk, is in Steunstee Ter Apel om 13.30 uur de Grunneger Steunsteequiz: Ik ben Grunneger en is om 19.30 uur bij Jongerencentrum BThere in Vlagtwedde een interactieve game van het waterschap met als titel: Vallen de verkiezingen in het water?

Dinsdag  19 maart lezen in de bibliotheek van Vlagtwedde de dames T Huls, J Boels, K Kuper, I Kruize en de heren L Houwing en H Opheikens ’s morgens Grunneger verhalen voor aan  leerlingen van OBS Willem Lodewijck, OBS Plaggenborg, CBS De Zaaier en OBS De Clockeslach.

In Ons Noabershoes in Veelerveen wordt vanaf 13.30 uur een gezellige middag georganiseerd met medewerking van K Twije. Na afloop is er een stampotbuffet.

Bij jongerencentrum Hebe in Ter Apel is vanaf 19.30 uur de interactieve game van het Waterschap en in RSG Ter Apel strijden teams om de wisselbokaal bij de Groninger Pubquiz, aanvang 19.30 uur.

Woensdag 20 maart kunt u een wandeling maken door het Metbroekbos. Dit met medewerking van H Opheikens en L Houwing. De start is om 9.30 uur bij de van Bommelhoeve.

Verpleegcentrum Akkerheem houdt Open Huis, bij steunstee Sellingen is vanaf 13.30 uur de quiz: Ik ben Grunneger en bij Zaal 12 Vlagtwedde vanaf 19.30 uur de Jongeren Pubquiz.

Donderdag 21 maart lezen ’s morgens in de bibliotheek Ter Apel  G Luth, W Bergman, M Smit en W Wilts Grunneger verhalen voor aan leerlingen van OBS De Vlinder, CBS De Hoeksteen, SWBS Pork, RKBS Bonifatius en H Gerardus.

In bibliotheek Blijham leest de heer E Jager voor aan leerlingen van OBS De Wiekslag, OBS De Vlonder en CBS De Loopplank.

In bibliotheek Bellingwolde leest mevrouw A Wierenga voor aan leerlingen van OBS Oosterschool, OBS Westerschool en CBS De Wegwijzer

Buurtzorg Vlagtwedde organiseert om 10.00 uur  “even buurten” bij de JUMBO, in steunstee Vlagtwedde is  om 13.30 uur de quiz: Ik ben Grunneger, bij de Meet in Bellingwolde om 14.00 uur het kennisspel Klouk en voor bewoners van de Blanckenborg wordt een Groninger Bingo georganiseerd.

In  bibliotheek Ter Apel verzorgt Jochem Abbes om 19.30 uur de lezing: Twee eeuwen stadsbestuur in Westerwolde.

Vrijdag 22 maart is het ’s morgens Pankoukdag bij OBS Plaggenborg en ’s middags vanaf 17.00 bij de jongerencentra Hebe, Bthere en De Kapschure.

Vanaf 13.00 uur is de barak aan de Zevenmeersveenweg in Sellingen voor het publiek geopend.

Om  18.30 uur sluiten leerlingen van de basisscholen in de Meet in Bellingwolde het project: Muziek maken is Cool af.

In de sporthal in Ter Apel is vanaf 19.00 uur het Grunneger Laidjesfestival. Hieraan werken 12 basisscholen uit de gemeente mee.

Op zaterdag 23 maart is van 11.30 tot 16.00 uur De dag van de Dieverdoatsie in De Meet in Bellingwolde. Er is Groninger markt, activiteiten van Huis voor de Sport, spoedbroescursus Gronings, de finale van de schriefwedstried met Erik Hulsegge, live uitzending RTV Westerwolde, rappen in het Gronings met Lucas Jolink en bakwedstrijden.

Sanne Meijer organiseert een fietstocht door Westerwolde. De start is om 13.00 uur bij de Meet.

Vanaf de sporthal aan de Wischmei in Vlagtwedde kunt u meedoen aan de Ruiten Aa Loop. De start is om 10.00 uur.

Zondag 24 maart is in Ons Noabershoes Veelerveen een koffieconcert door Bob Heidema en Adrian Farmer, aanvang 11.00 uur.

 

Verkoop

verkoop

Vanaf 2003 zijn wij eigenaren van de Waalehof, 

gezien onze leeftijd hebben wij besloten

om de Waalehof te verkopen. Wij gaan door totdat er

nieuwe eigenaren zijn. Ook zeer geschikt als meergeneratiewoning

Voor informatie verwijzen we u naar de 

site van : www.boermamakelaardij.nl

 

 

Meer informatie en reserveren

groepsverblijf

groepsverblijf

 

Voor uw groep tot ± 23 personen heeft u in Hotel de Waalehof de beschikking

over  appartementen en hotelkamers, elk voorzien van een eigen douche en toilet.

Daarnaast is er is een grote zaal en volledig ingerichte keuken met o.a. een afwasmachine beschikbaar.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

sportschool de wenakker

sportschool-de-wenakker

 

 Openingstijden: Maandag T/M Vrijdag: 9:00 - 12:00 & 15:00 - 22:00 Zaterdag: Gesloten Zondag: 9:00 - 12:00

 
Bel ons :
0597 - 672781
 
E-mail :
 
 

 

 

Meer informatie en reserveren

algemene mededeling

algemene-mededeling

 

 zoekt u voor een langere periode een appartement, ook dat kan in ons appartementen hotel

de appartementen zijn geheel ingericht.

bel of mail  ons voor meer informatie

 

Meer informatie of reserveren.

Hotel de Waalehof - Jipsinghuizen

Hotel de Waalehof Hotel de Waalehof Kanoen in Westerwolde Hotel de Waalehof achterzijde Kanoen in Westerwolde tijdens een personeelsfeest of uitje met de familie of vrienden Peddel en Pedaal Hotel de Waalehof